lørdag 27. november 2010

Litt (u)nyttig informasjon en lørdagsmorgen er vel bare bra!

- Ved blodoverføring, pass på at du får blod som er av din egen blodtype...hvis ikke så vil de røde blodcellene klumpe seg, noe som igjen fører til livstruende skader fordi blodårene blir tette.

- Hvis hormonsystemet hadde fungert like raskt som nervesystemet hadde puberteten vært unnagjort mens du sov en natt.

- Du bruker 150 kalorier i timen på å dunke hodet i en vegg (men du risikerer også hodepine og flat panne)

- Gutter med uvanlige fornavn har en større sjanse til å få psykiske problemer enn gutter med vanlige fornavn. Jenter har ikke slike problemer. (Noen uvanlige navn som muligens bekrefter dette: Ari, Elling, Carl Ivar, Saddam, Adolf, Vidkun og Harald)

- Hver dag svelger en gjennomsnittsperson nesten en liter snørr. (Det fine her er at snørret heldigvis passerer bakerst i svelget og ikke tar turen om munnhulen der tungen sitter. Urk...)

- Blodet i menneskekroppen beveger seg nesten 100.000 km gjennom kroppens blodårer i løpet av et døgn. (Eller over 900 ganger rundt jorden i løpet av et år.)

-En person som har blitt 80 år vil ha trukket pusten mer en 200 millioner ganger, og fylt lungene med 600 000 kg luft. (Sannsynligvis er tallene høyere for de som spiser veldig mye varm mat og dermed må blåse veldig mye på maten før de kan spise den.)

- Forskning på menneskets indre klokke viser at vi er mest irritable mellom klokken 16 og 18. Det viser seg også at i dette tidsrommet behandler sykehusene flest mennesker for bitt fra andre mennesker. (Dette er vel også tidspunktet de fleste familier spiser middag og småkrangler litt. Kanskje man burde vente litt med middagen?)

- Når man slikker på et frimerke forbrenner man 0,1 kalori. (Det betyr at man må slikke 5134 frimerker for å forbrenne en Big Mac.)

- Hjernen består av 85% vann. (Og resten er vel luft...)

- I forhold til størrelsen er tungen er den sterkeste muskelen i kroppen. (Men det hjelper lite når man skal flytte en sofa.)

- Barbie-dukken fikk ikke navnet før i år 2000.

- Fettfrie kaker er vanligvis steinharde. Jo mykere en kake er, jo mer fett er det i den. (Og jo flere myke kaker du spiser, jo mykere blir du å ta på.)


Ha en fortreffelig dag!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...