mandag 10. januar 2011

Mimrestund

I dag har det ikke skjedd stort her i huset. Fremdeles sykmeldt og formen er ikke noe særlig å skryte av. Jeg har funnet frem litt småklær i dag for å se hva som eventuelt mangler siden jeg fikk et sommerbarn sist gang. Strømpebukser var det eneste som manglet, så får vel gå til anskaffelse av noen skift. Koselig å se de små klærne igjen. Gjennstår å vaske de frie for støv etter å ha vært nedpakket i tre år.


Til middag ble det hjemmelaget tomatsuppe. Etter å ha begynt å lage tomatsuppe selv, er Toro sin posesuppe ikke noe særlig å skryte av. Det tar like kort tid å lage tomatsuppe selv, så her kommer oppskriften i tilfelle flere vil spise seg god og mett.


- 50 gr smør
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/4 ts chilipepper
- 50 gr purre eller mer, eller etter smak
- 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater
- 2 dl fløte
- 4-5 dl vann eller kraft/buljong
- Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak
- Salt, pepper
- 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak
- 1 krm timian
- Olivenolje etter smak
1. Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.

2. Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.

3. Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje.

4. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av maizena og litt vann, som du tilsetter under omrøring.

5. Småkok under lokk i 5-10 minutter.

Serveres med hvitløksbrød eller pannekaker. Jeg brukes også å tilsette en eske med kjøttboller.

1 kommentar:

Mari sa...

Hjemmelaget er det desidert beste! Vi har hatt kyllingsuppe i dag:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...