torsdag 2. desember 2010

Knekkebrød

I dag har jeg laget knekkebrød



~ 3,5 dl sammalt rug

~ 3,5 dl havregryn

~ 1,5 dl sesamfrø

~ 2 dl solsikkefrø

~ 1 dl linfrø

~ 1 dl kli

~ 1 ts salt

~ litt suppebuljong

~ litt olje

Rør ut 1 ts honning i 7 dl lunkent vann. Hell dette oppi bollen med resten av blandingen og rør godt. La stå ett kvarter og bland igjen.
Fordel blandingen over to stekeplater kledd med bakepapir. Det skal være så tynt som mulig. Stek bekke brettene i ovn samtidig, på 180 grader i 15 minutter. Bytt om på stekebrettene når halve tiden har gått. Ta så brettene ut etter 15 minutter og bruk en pizzaskjærer for å dele inn i passe store biter. Sett platene tilbake i ovn og stek i 35 minutter. Husk å bytte platene slik at den nederste kommer øverst etc halvveis i steketiden. Når knekkebrødene har stekt ferdig ta de ut og legg på ei rist. Sett rista inn i ovn igjen og la døra på stekovn være litt oppe i 20 minutter, eller så lang tid du bruker for å få knekkebrødene sprø.
Som pålegg er det veldig godt med Tines Kremost med krydder og en skive spekeskinke.

Oppbevares helst i et boks slik at de ikke blir myke. En boks fra Tildaserien er slettes ikke dumt.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...